‘Dit is het’ – Een retraite in Denekamp op 2,3 en 4 mei 2025

3-daagse Retraite – ‘Dit is het’ – Denekamp:

Het is niet voor te stellen dat we uiteindelijk na een lange zoektocht naar geluk, uitkomen waar we begonnen; bij onszelf, precies waar we zijn.

Te ontdekken en realiseren dat dit moment in zijn volledigheid het is, nu.

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend, logisch en eenvoudig. En dat is het ook. Toch blijkt het voor de meeste mensen best moeilijk om dit te realiseren. Gewend als we zijn om dit moment juist te verlaten met onze aandacht. In gedachten, in gevoelens, geluiden, ervaringen. Waarmee we door een filter van dualiteit kijken en tegenstrijdigheid en lijden ervaren. Ondertussen diep verlangend naar vrede, naar thuiskomen. Het is niet voor niets dat het rad van Samsara (uit het Boeddhisme) geen uitweg kent. Dat wil zeggen, geen uitweg via datzelfde rad van Samsara. En dat desondanks wel proberen dat ken je nou wel, dat heb je vast al eindeloos geprobeerd.

Deze retraite staat in het teken van deze realisatie dat wat je zoekt er al is. Om daarvoor te openen.

Linda Rood en ik verzorgen een 3-daagse retraite die volledig in het teken staat van dit thema. Door middel van lessen uit Een cursus in wonderen over liefde en het heilig ogenblik, heel-zijn en één-zijn, stille tijd, meditatie, stiltewandelingen en zelfonderzoek (Choose Again en Vragen naar Vrijheid) is er ruimte voor verdieping.

Een groot deel van deze retraite zal in stilte plaatsvinden, waardoor er ook echt ruimte is om die diepte binnenin jezelf te ervaren. Naast de stilte momenten zal er ook een interactief programma zijn waarin we met elkaar ruimte zullen maken voor meditatie, verdieping, stiltewandelingen, verbinding, het inbrengen van issues voor zelfonderzoek en natuurlijk is er ook ruimte voor het delen van ervaringen.

Je bent van harte welkom om samen met Linda en mijzelf af te dalen in zowel de diepere dimensie van dit moment; de stilte en vrede van zijn, alsook te openen voor wat zich daarin toont in de buitenste rand van dit moment; de tastbare wereld.

Start: vrijdag 2 mei 2025 om 10.00 uur.

Einde: zondag 4 mei 2025 om 16.00 uur.

Workshopkosten: € 399,00

Verblijfkosten: bedragen € 213,60 *

Het klooster van de zusters van Denekamp: Gravenallee 30, 7591 PE Denekamp.

 

Linda Rood
Peter Winteraeken
  • Vanaf 9.30 uur welkom op de koffie/thee!
  • De verblijfkosten zijn inclusief Btw, 2 overnachtingen met ontbijt, + 3 keer een warme maaltijd + 2 keer avond broodmaaltijd, toeristenbelasting en koffie/thee gedurende het verblijf. Badhanddoekenpakket en beddengoed aanwezig. Prijs is op basis van een 1-persoonskamer.
  • Een voorovernachting + ontbijt bijboeken is mogelijk á € 51,25 *. Hiervoor dien je zelf contact op te nemen met het klooster. Dat geldt ook als je op zondag, de dag van vertrek, je kamer wilt verlengen tot einde workshop. De kosten van langer verblijf op kamer bedragen € 13,50 *.
  • (*) =  prijs 2024. Exacte prijs 2025 is nog niet bekend. Let op: Er zal een prijsverhoging voor de verblijfkosten komen vanwege onder andere een ander Btw tarief wat in 2025 ingaat.
  • Ter info: de verblijfkosten dienen bij aankomst apart in het klooster aan de Zusters van Denekamp met pin of contant te worden betaald.
  • Let op: (*) tussentijdse prijswijzigingen van externe locaties zijn voorbehouden!
  • Zie voor meer info of een impressie hier het klooster.
  • De retraite gaat door bij een minimum van acht deelnemers.
  • Zijn er dieetwensen ivm allergie of anders? Deze kunnen in het opmerkingenveld worden aangegeven op het aanmeldformulier. Ter info: het is geen garantie dat wij hieraan kunnen voldoen!
  • Overleg over de workshop- en begeleidingskosten is altijd mogelijk!
Aanmelden voor:
‘Dit is het’ – Een retraite in Denekamp op 2,3 en 4 mei 2025
naar het aktueel aanbod van