‘Dit is het’ – Een retraite in Hof van Zevenbergen (B) 27 & 28 september 2025

Weekend Retraite – ‘Dit is het’ – Hof van Zevenbergen (B):

Het is niet voor te stellen dat we uiteindelijk na een lange zoektocht naar geluk, uitkomen waar we begonnen; bij onszelf, precies waar we zijn.

Te ontdekken en realiseren dat dit moment in zijn volledigheid het is, nu.

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend, logisch en eenvoudig. En dat is het ook. Toch blijkt het voor de meeste mensen best moeilijk om dit te realiseren. Gewend als we zijn om dit moment juist te verlaten met onze aandacht. In gedachten, in gevoelens, geluiden, ervaringen. Waarmee we door een filter van dualiteit kijken en tegenstrijdigheid en lijden ervaren. Ondertussen diep verlangend naar vrede, naar thuiskomen. Het is niet voor niets dat het rad van Samsara (uit het Boeddhisme) geen uitweg kent. Dat wil zeggen, geen uitweg via datzelfde rad van Samsara. En dat desondanks wel proberen dat ken je nou wel, dat heb je vast al eindeloos geprobeerd.

Deze retraite staat in het teken van deze realisatie dat wat je zoekt er al is. Om daarvoor te openen.

Linda Rood en ik verzorgen deze weekend retraite die volledig in het teken staat van dit thema. Door middel van lessen uit Een cursus in wonderen over liefde en het heilig ogenblik, heel-zijn en één-zijn, stille tijd, meditatie, stiltewandelingen en zelfonderzoek (Choose Again en Vragen naar Vrijheid) is er ruimte voor verdieping.

Een groot deel van deze retraite zal in stilte plaatsvinden, waardoor er ook echt ruimte is om die diepte binnenin jezelf te ervaren. Naast de stilte momenten zal er ook een interactief programma zijn waarin we met elkaar ruimte zullen maken voor meditatie, verdieping, stiltewandelingen, verbinding, het inbrengen van issues voor zelfonderzoek en natuurlijk is er ook ruimte voor het delen van ervaringen.

Na twee eerdere retraites die we in België gaven op uitnodiging van Raf Stevens en Nele Sturtewagen vanuit ‘Het ogenblik‘ zijn Peter Winteraeken en ik opnieuw uitgenodigd om een 2-daagse retraite te verzorgen in Hof Zevenbergen. De rust van het kasteel omgeven door een slotgracht en een uitgestrekte bostuin nodigt uit tot verstilling.

We zijn ontzettend blij dat Raf Stevens en Nele Sturtewagen deze retraite organiseren en je bent van harte welkom om samen mee af te dalen in in zowel de diepere dimensie van dit moment; de stilte en vrede van zijn, alsook te openen voor wat zich daarin toont in de buitenste rand van dit moment; de tastbare wereld.de stilte en vrede van zijn.

Start: zaterdag 27 sept 2025 om 10.00 uur.

Einde: zondag 28 sept 2025 om 16.00 uur.

Informatie over de prijs, kamers en dergelijke volgt later.

Hoewel dit vooral een vooraankondiging is van de retraite, is het al wel mogelijk om via de mail aan te geven dat je interesse hebt.

Hof Zevenbergen in België, Kasteeldreef 22, Ranst (België).

 

Linda Rood
Peter Winteraeken
  • Vanaf 9.30 uur welkom op de koffie/thee!
  • Informatie over de prijs en kamers volgt later.
  • Het is mogelijk om ter plaatse vooraf, van vrijdag op zaterdag, te overnachten.
  • Zijn er wensen wat het eten betreft (ivm allergie of anders)? Deze kunnen t.z.t. in het opmerkingenveld worden aangegeven op het aanmeldformulier. Ter info: het is geen garantie dat wij hieraan kunnen voldoen!
  • Heb je interesse? Stuur dan een mail naar hetogenblik@hotmail.com
Aanmelden voor:
‘Dit is het’ – Een retraite in Hof van Zevenbergen (B) 27 & 28 september 2025
Een vooraanmelding kan reeds nu al via een email gericht aan de organisatoren van Het Ogenblik (de organisatoren van deze retraite) via: hetogenblik@hotmail.com
naar het aktueel aanbod van