Weekend Retraite 2025 met Dennis & Peter: ‘Vergeef en je bent vrij!’, Abdij Postel-Mol (B)

Retraite ‘Vergeef en je bent vrij!’:

Vergeving is het enige middel in de tijd waar de tijd geen invloed op heeft. Lees de zin nog maar een keer:
Vergeving is het enige middel in de tijd waar de tijd geen invloed op heeft.

Vergeving brengt je uit het verleden of de toekomst terug naar het heden. Natuurlijk zijn er dingen gebeurt, hebben mensen je pijn gedaan en heb je anderen teleurgesteld of niet behandeld zoals je wilde. Raar maar waar, de gedachten aan het verleden houden je nu vast omdat je anderen blijft veroordelen of jezelf blijven beschuldigen. Ben je dan vrij? Kun je dan vrij kiezen en reageren in heden?

Of lijkt je leven zich af te spelen in de toekomst? Maak je je zorgen over je relaties, geld of je gezondheid? Dan ben je niet hier, nu. Voel je niet wat er op dit moment speelt als je aan de toekomst denkt. Het heden wordt dan ingekleurd door angst en je maakt jezelf klein en leeft niet ten volle.

Tijdens de retraite ‘Vergeef en je bent vrij,’ gaan we praktisch met vergeving aan de slag. Alledaagse situaties geven de mogelijkheid om oude patronen te zien en los te laten om je weer vrij te kunnen bewegen, weer vrij te ZIJN. Los van ego verhalen die een echo vormen uit het verleden en geprojecteerd worden op de toekomst. Door te ervaren en voelen wat er NU speelt komt er een opening om het verleden achter je te laten en de toekomst met open vizier tegemoet te treden.

Door middel van proceswerk in de groep, oefeningen in kleinere groepen en stille tijd kom je in alle rust en vrijheid weer bij jezelf terecht. Schatgraven noemen we dat. Eerst graven en de diepte in om krachtig het licht in te stappen. Je lichter te voelen en van daaruit handelen. In alle vrijheid jouw schat ontdekken! Van kijken naar echt Zien, zowel jezelf als de ander.

We doen dit door middel van familieopstellingen, de zes stappen naar vrijheid van Choose Again en het gedachtegoed van Een cursus in wonderen waar wij ons vertrouwd mee voelen en graag mee werken. In alle vormen staat vergeving centraal waarbij alles wat er speelt in je leven een ingang is of kan zijn. Zo leer je praktisch wat vergeving is en zul je ook meer vrede ervaren. Zo herinner je je weer:

                                 ‘Ik bent altijd al vrij geweest, ik was het alleen even vergeten’

We zijn in jan/feb een weekend, met aankomst op vrijdagmiddag, te gast in de abdij van de Norbertijnen in Postel Mol te België.

Start: vrijdag 31 jan 2025 om 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur welkom op de koffie/thee.

Einde: zondag 2 feb 2025 om 16.00 uur.

De workshopkosten bedragen € 300,00.

De verblijfkosten bedragen € 152,00 (all-inclusive). Deze verblijfkosten dien je contant te betalen aan de abdij zelf op dag van aankomst.

De verblijfkosten zijn op basis van volpension: 2 0vernachtingen + ontbijt, 2 x middagmaal en 2 x avondmaal, lakens- en handdoekenset.

Norbertijnenabdij van Postel
Abdijlaan 16
2400 Mol (België)

Dennis Hardeman
Peter Winteraeken
  • Deze retraite vindt plaats bij een minimum aantal van 8 deelnemers.
  • De verblijfkosten á € 152,00 dien je zelf contant mee te brengen op dag 1 en rechtstreeks aan de abdij te betalen.
  • Tijdens de gezamenlijke maaltijden en tijdens de eigen tijd tussen de programma onderdelen door word je uitgenodigd de stilte in acht te nemen.
  • Zijn er dieetwensen i.v.m. allergie of anders? Deze kunnen in het opmerkingenveld worden aangegeven op het aanmeldformulier. Ter info: het is geen garantie dat wij hieraan kunnen voldoen!
  • Voor eventuele extra overnachtingen kun je het beste zelf de abdij raadplegen.
  • Voor een impressie van de abdij klik hier.
  • Let op: tussentijdse prijswijzigingen van de verblijfkosten op externe locaties zijn voorbehouden!
Aanmelden voor:
Weekend Retraite 2025 met Dennis & Peter: ‘Vergeef en je bent vrij!’, Abdij Postel-Mol (B)
Aanmelden gaat via de site van collega Dennis Hardeman
naar het aktueel aanbod van